Sastojci:
1 svježa svinjska koljenica (oko 1,5 kg),
1 vezica povrća za juhu,
1 žlica soli,
2 režnja češnjaka,
1 žličica papra u zrnu,
svinjska mast
Priprema:
U veći lonac stavite koljenicu, povrće za juhu, sol, lovorov list, češnjak i papar u zrnu pa prelijte hladnom vodom toliko da pokrije meso. Kad voda zakuha, žlicom uklonite pjenu koja se stvorila na površini. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha 25-30 min. Koljenicu izvadite iz vode, stavite u lim za pečenje, malo ga zarežite uz kost da se bolje ispeče, prelijte ga prethodno rastopljenom svinjskom mašću i pecite na 160°-180°c oko 2 sata. Prvih pola sata pustite meso da se malo zapeče, a onda ga svakih 15 minuta okrećite i podlijevajte tekućinom u kojoj se kuhao.