Pečeni svinjski but na lovački
Sastojci
- 1 kg svinjskog buta bez kosti
- 100g suhe slanine
- 250g crvenog luka
- 4 – 5 režnjeva bijelog luka
- 100g mrkve
- 350g rajčica
- 2 dl vina
- 50 g suhih šljiva
- 250g krušaka
- kim
- sol i papar
Priprema
- Svinjski but našpikajte slaninom, mrkvom i bijelim lukom, zatim meso popaprite i pospite s malo kima.
- Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite na krupno narezani crveni luk i suhe šljive te podlijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici na 185 stupnjeva Celzija oko 60 minuta. Provjerite je li meso pečeno, ako nije produljite s pečenjem dok ne omekša.
- Kad je meso gotovo, umak koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani dodajte kruške narezane na kriške i sve skupa prokuhajte 5 minuta. Meso narežite na šnite i prelijte gotovim umakom.
- Uz pečenje poslužite široke rezance i mahune propirjane na maslacu.
Popular Posts
-
Hladetina, aspik ili pače je ohlađena juha od svinjskog mesa sa začinima i korjenastim povrćem. Ovo je zimsko jelo koje se servira kao hladn...
-
Sastojci 5 kg mesa -preporučljivo da prevladava srnetina, ali ide i ostala divljač.....5 kg 1.5 - 2 kg crvenog luka 0,2 kg mrk...
-
Sastojci 4 kom pilećih bataka sa zabatkom 1 manja glavica luka nekoliko komada (sami po želji odredite količinu) krumpira 1...
-
Sastojci za pripremu "Pijanog šarana" 1,5-2 kg težak šaran 4-5 režnja češnjaka (bijeli luk) 3 dl vina, maslino...
-
Sastojci: 1 svježa svinjska koljenica (oko 1,5 kg), 1 vezica povrća za juhu, 1 žlica soli, 2 režnja češnjaka, 1 žličica papra u z...
-
Za pripremu je potreban tovljeni šaran od 1,5kg do 2kg, sol, vegeta, crvena mljevena paprika. Šaran se prvo očisti te se otvori s leđne stra...
-
U Slavoniji je običaj da se dan prije uskrsa kuha šunka i kobasica. Tradicija nalaže da se na Uskrsno jutro priprema košarica na koju s...
-
Sastojci za pripremu gljiva lisičarki s jajima 1/2 kg gljiva lisačarki (svježe ubranih), ako niste sigurni kako prepoznati glj...
-
Sarma je jelo od miješanog mljevenog ili sjeckanog mesa i najčešće riže umotanih u list ukiseljena kupusa Sastojci 50 dkg mljevene svinjet...
-
Kupus narežite na rezance, posolite ga i pustite da stoji pola sata. Stavite zatim u lonac i žlicu masti i na vruću mast dodajte ...
Slavonska kuhinja je sklad mesa, povrća i začina.
Njezina gastronomska kultura je vrlo stara. Tradicionlana slavonska kuhinja većim dijelom koristi: kravlje mlijeko i njegove prerađevine, kiseljeno povrće, salamureno i sušeno (na dimu) svinjsko meso (sušena slanina, sušene kobasice, kulen, kulenova seka, čvarci), paprike te druge jake začine, dok mesna jela su: gulaš, paprikaš, čobanac, meso divljači, sarma. U ovim područjima ljuti gulaš (goveđi ili od divljači), regos (više vrsta mesa i tjestenina), fiš-paprikaš (s više vrsta ribe: šaran, štuka, itd.) su vrlo tipični u kulinarstvu.
-
Kako očistiti dasku za rezanje
-
[image: kako očistiti dasku za rezanje]
Dasku za rezanje koristimo svi. Upravo zbog toga jako dobro znamo koliko je
teško u potpunosti očistiti takvu drv...
11 years ago