Sastojci:
- 1 kg telećih prsa
- 10 dag jetrica
- 5 dag suhe slanine
- 3 dag luka
- 10 dag gljiva
- 2 dag soli
- 0,2 dag papra
- žličica peršina
- 2 jaja
Priprema:
Kroz sredinu telećih prsa načiniti vrećicu i napuniti ju nadjevom. Otvor sašiti ili zatvoriti čačkalicama. Meso posoliti, preliti masnoćom i ispeći u pećnici. Kad se rashladi izrezati na ploške debljine malog prsta i poslužiti s pečenim ili prženim krumpirom, rižom ili povrćem na maslacu.
Nadjev:
Na malo masnoće ispirjati sjeckani luk i kocke suhe slanine, pa kad blago porumeni dodati na kockice veličine 1 cm izrezane jetrice i pečurke. Lagano pirjati, a na kraju začiniti solju, paprom, preliti razmućenim jajima i miješati na vatri dok se ne stegne. Posuti peršinom i nadjenuti meso.