Pages

Svinjski odresci s gljivama i tjesteninom




Potrebni sastojci za brz i zasitan obrok za cijelu obitelj
  • 4 lijepa svinjska odreska, krmendli
  • 250 g gljiva šampinjona
  • 1 žlica senfa
  • 2 - 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1 žlica sijeckanog peršina
  • sol po želji
  • papar po želji
  • ulje
  • 400 g makarona

Kako pripremiti svinjske odreske s gljivama i tjesteninom
  • Svinjske odreske začinite sa soli i paprom po želji pa ih ispecite na vrućem ulju po nekoliko minuta sa svake strane. Pečene odreske izvadite na tanjur.
  • Šampinjone narežite na listiće i dinstajte ih na ulju od mesa. Kad ispari sva njihova voda pomiješajte vrhnje za kuhanje sa senfom i dodajte gljivama. Dodajte vino, začine i kuhajte dok vine ne ispari.
  • U većem loncu skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju.
  • Kuhanu tjesteninu ocijedite, a dio vode sačuvajte.
  • Pomiješajte tjesteninu s gljivama i po potrebi dodajte još malo vode.
  • Poslužite s pečenim mesom.