Potrebni sastojci za brz i zasitan obrok za cijelu obitelj
- 4 lijepa svinjska odreska, krmendli
- 250 g gljiva šampinjona
- 1 žlica senfa
- 2 - 3 žlice vrhnja za kuhanje
- 1,5 dl bijelog vina
- 1 žlica sijeckanog peršina
- sol po želji
- papar po želji
- ulje
- 400 g makarona
Kako pripremiti svinjske odreske s gljivama i tjesteninom
- Svinjske odreske začinite sa soli i paprom po želji pa ih ispecite na vrućem ulju po nekoliko minuta sa svake strane. Pečene odreske izvadite na tanjur.
- Šampinjone narežite na listiće i dinstajte ih na ulju od mesa. Kad ispari sva njihova voda pomiješajte vrhnje za kuhanje sa senfom i dodajte gljivama. Dodajte vino, začine i kuhajte dok vine ne ispari.
- U većem loncu skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite, a dio vode sačuvajte.
- Pomiješajte tjesteninu s gljivama i po potrebi dodajte još malo vode.
- Poslužite s pečenim mesom.