Pages

Srneći but na šumarski način


Sastojci :

  • 1 srneći but
  • 4 dl kiselog mlijeka
  • 15 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 1 manji celerov korijen
  • 5 dg šampinjona
  • 2 dl crnog vina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Srneći but, koji je, preliven kiselim mlijekom, odležao 24 sata na hladnom mjestu, osušite, pa ga nabodite na štapiće narezanim šampinjonima i slaninom i stavite u prikladnu nauljenu posudu. Posebno na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i očišćeno i naribano povrće i prelijte preko buta. Stavite u zagrijanu pećnicu, pa najprije meso pirjajte u vlastitom soku, a zatim ga prelijevajte mješavinom vina i vode. Posolite i popaprite. Kad je meso posve omekšalo, izvadite ga iz umaka, narežite ga na odreske i složite na pladanj. Umaku dodajte nasjeckani peršinov list, izmiješajte i prelijte preko narezanog mesa.