Sastojci :
- 1 srneći but
- 4 dl kiselog mlijeka
- 15 dag suhe slanine
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 peršinov korijen
- 1 manji celerov korijen
- 5 dg šampinjona
- 2 dl crnog vina
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Srneći but, koji je, preliven kiselim mlijekom, odležao 24 sata na hladnom mjestu, osušite, pa ga nabodite na štapiće narezanim šampinjonima i slaninom i stavite u prikladnu nauljenu posudu. Posebno na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i očišćeno i naribano povrće i prelijte preko buta. Stavite u zagrijanu pećnicu, pa najprije meso pirjajte u vlastitom soku, a zatim ga prelijevajte mješavinom vina i vode. Posolite i popaprite. Kad je meso posve omekšalo, izvadite ga iz umaka, narežite ga na odreske i složite na pladanj. Umaku dodajte nasjeckani peršinov list, izmiješajte i prelijte preko narezanog mesa.