Pages

Pohani šaran


Sastojci
  • 1 kg odrezaka šarana (rašlje šarana) 
  • 2-3 žlice limunova soka  
  • 1 žlica Vegete Twist riba 
  • ulje za prženje

Za paniranje:
  • 80g pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 3 jaja  
  • 80g krušnih mrvica 
Sastojci za prilog

  • 1 kg krumpira 
  • sol 
  • 1 žlica narezanog peršinova lista 
  • 1 žlica narezanog vlasca 
  • 1 žlicanarezanog kopra 
  • 1 žlica narezanog celerova lista
Priprema
  • Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Twist riba. Odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
  • Pripremljene odreske šarana pržite u zagrijanom ulju oko 5 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
  • Na četvrtine narezan krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte ulje.
  • Pohane odreske šarana i krumpir pospite narezanim peršinom, vlascem, koprom i celerom.