Sastojci
- 1 kg odrezaka šarana (rašlje šarana)
- 2-3 žlice limunova soka
- 1 žlica Vegete Twist riba
- ulje za prženje
Za paniranje:
- 80g pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 3 jaja
- 80g krušnih mrvica
Sastojci za prilog
- 1 kg krumpira
- sol
- 1 žlica narezanog peršinova lista
- 1 žlica narezanog vlasca
- 1 žlicanarezanog kopra
- 1 žlica narezanog celerova lista
- Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Twist riba. Odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
- Pripremljene odreske šarana pržite u zagrijanom ulju oko 5 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- Na četvrtine narezan krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte ulje.
- Pohane odreske šarana i krumpir pospite narezanim peršinom, vlascem, koprom i celerom.