Pages

Mekane, pjenaste i rahle palačinke



Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept.

Sastojci:
  • 3 jaja
  • 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
  • 350 ml mlijeka
  • 1 dcl mineralne vode
  • malo soli
  • 2 žličice ulja
  • pola žličice ruma

Priprema:
  • Pjenasto umutite cijela jaja, 
  • izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, 
  • ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. 
  • Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, 
  • dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.