Sastojci:
- Za 4 osobe:
- 1 kg telećih prsa
- 20 dg teleće jetre
- 20 dg šampinjona
- 10 dg luka
- 4 režnja češnjaka
- 1/2 dcl bijelog vina
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1/2 dcl mlijeka
- 1/2 vezice peršina
- 1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
- sol i papar
- ulje
Priprema:
- Sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti na zagrijanom ulju.
- Dodati teleću jetru narezanu na sitne kockice i popržiti.
- Skinuti s vatre, dodati kruh namočen u mlijeko i jaje.
- Posoliti, popapriti, posipati mljevenom paprikom i dobro izmiješati nadjev.
- Teleća prsa odvojiti od kostiju i nadjenuti.
- Povezati čvrsto koncem, staviti u tepsiju, preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici na 200 stupnjeva C.
- Kad su prsa na pola pečena, preliti ih vinom i ispeći do kraja.
- U međuvremenu prirediti umak od gljiva. Sitno isjeckani luk popržiti na ulju, dodati na ploške narezane gljive i pirjati 5 minuta. Posipati žlicom brašna i preliti juhom ili toplom vodom. Posoliti i popapriti. Skinuti s vatre i umiješati kiselo vrhnje.
- Pečena teleća prsa narezati na ploške, preliti umakom od gljiva i poslužiti uz rižu i krumpir.