Pages

Nadjevena teleća prsa na slavonski način





Sastojci:
  • Za 4 osobe: 
  • 1 kg telećih prsa 
  • 20 dg teleće jetre 
  • 20 dg šampinjona 
  • 10 dg luka
  • 4 režnja češnjaka 
  • 1/2 dcl bijelog vina 
  • 1 dcl  kiselog vrhnja 
  • 1 jaje 
  • 1/2 dcl mlijeka 
  • 1/2 vezice peršina 
  • 1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike 
  • sol i papar
  • ulje


Priprema:

  • Sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti na zagrijanom ulju. 
  • Dodati teleću jetru narezanu na sitne kockice i popržiti. 
  • Skinuti s vatre, dodati kruh namočen u mlijeko i jaje. 
  • Posoliti, popapriti, posipati mljevenom paprikom i dobro izmiješati nadjev. 
  • Teleća prsa odvojiti od kostiju i nadjenuti. 
  • Povezati čvrsto koncem, staviti u tepsiju, preliti zagrijanim uljem i peći u pećnici na 200 stupnjeva C. 
  • Kad su prsa na pola pečena, preliti ih vinom i ispeći do kraja. 
  • U međuvremenu prirediti umak od gljiva. Sitno isjeckani luk popržiti na ulju, dodati na ploške narezane gljive i pirjati 5 minuta. Posipati žlicom brašna i preliti juhom ili toplom vodom. Posoliti i popapriti. Skinuti s vatre i umiješati kiselo vrhnje. 
  • Pečena teleća prsa narezati na ploške, preliti umakom od gljiva i poslužiti uz rižu i krumpir.