Pages

Pileći paprikaš


Sastojci
  • 4 kom pilećih bataka sa zabatkom
  • 1 manja glavica luka
  • nekoliko komada (sami po želji odredite količinu) krumpira
  • 1 puna žličica slatke mljevene paprike
  • 1 puna žličica ljute tucane papričice
  • po želji malo papra
  • 1 jušna žlica vegete

Priprema
  • Na malo zagrijanog ulja stavite sitno sjeckani luk da se samo malo zažuti!
  • Odmah nakon toga dodajte prethodno oprane i posušene karabatke i malo popržite sa lukom! Dodajte slatku mljevenu papriku i ljutu tucanu papričicu!
  • Podlijte sa malo vode i neka vam se malo skupa prodinsta!
  • Za to vrijeme ogulite par krumpira i narežite na kockice!
  • Dodajte ga mesu i sve podlijte vodom da vam pokrije sastojke, te začinite vegetom.
  • Smanjite vatru i neka vam se skupa krčka!
  • Gotovo je kad je krumpir kuhan,, jer piletina već bude skoro pa gotova dok se malo poprži pa izdinsta sa lukom!