Sastojci
- 1 kg svinjskog buta bez kosti
- 100g suhe slanine
- 250g crvenog luka
- 4 – 5 režnjeva bijelog luka
- 100g mrkve
- 350g rajčica
- 2 dl vina
- 50 g suhih šljiva
- 250g krušaka
- kim
- sol i papar
Priprema
- Svinjski but našpikajte slaninom, mrkvom i bijelim lukom, zatim meso popaprite i pospite s malo kima.
- Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite na krupno narezani crveni luk i suhe šljive te podlijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici na 185 stupnjeva Celzija oko 60 minuta. Provjerite je li meso pečeno, ako nije produljite s pečenjem dok ne omekša.
- Kad je meso gotovo, umak koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani dodajte kruške narezane na kriške i sve skupa prokuhajte 5 minuta. Meso narežite na šnite i prelijte gotovim umakom.
- Uz pečenje poslužite široke rezance i mahune propirjane na maslacu.