Pages

Pečeni svinjski but na lovački



Sastojci

  • 1 kg svinjskog buta bez kosti
  • 100g suhe slanine
  • 250g crvenog luka
  • 4 – 5 režnjeva bijelog luka
  • 100g mrkve
  • 350g rajčica
  • 2 dl vina
  • 50 g suhih šljiva
  • 250g krušaka
  • kim
  • sol i papar


Priprema

  • Svinjski but našpikajte slaninom, mrkvom i bijelim lukom, zatim meso popaprite i pospite s malo kima.
  • Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite na krupno narezani crveni luk i suhe šljive te podlijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici na 185 stupnjeva Celzija oko 60 minuta. Provjerite je li meso pečeno, ako nije produljite s pečenjem dok ne omekša.
  • Kad je meso gotovo, umak koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani dodajte kruške narezane na kriške i sve skupa prokuhajte 5 minuta. Meso narežite na šnite i prelijte gotovim umakom.
  • Uz pečenje poslužite široke rezance i mahune propirjane na maslacu.