Sastojci:
Tijesto:
- 500g brašna
- 1 vrećica suhog instant kvasca
- 2 žumanca
- sol
- 60 g margarina (ili masti)
- 250 ml mlijeka
Nadjev:
- 300 g čvaraka
- 100 g brašna
- papar
Premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
- Prosijano brašno izmiješajte s instant-kvascem. U sredinu stavite žumanca, omekšani margarin i sol pa s mlakim mlijekom izradite mekano tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplome mjestu oko 30 minuta.
- U međuvremenu sameljite čvarke pa ih izmiješajte s brašnom u koje ste dodali malo papra.
- Dignuto tijesto razvaljajte u četvorinu (debelu oko 1 cm), premažite ga nadjevom od čvaraka i preklopite rubove tijesta.
- Ponovo ga razvaljajte i opet preklopite kao za lisnato tijesto.
- Još jednom ga razvaljajte i opet preklopite bez počivanja.
- Ponovite postupak tri puta.
- Posljednji put razvaljajte tijesto na 1, 5 cm debljine pa čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
- Složite ih na namašćen lim, površinu pogačica zarežite u obliku mrežice, premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.