Pages

Slavonska riblja čorba

Slavonska riblja čorba ili riblji paprikaš ili fiš-paprikaš



Sastojci:

Za 4 osobe:
  • 50 dag šarana
  • 50 dag soma
  • 20 dag luka
  • 1 mrkva
  • 1 korijen celera
  • 5 zrna papra
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 10 dag rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 vezica peršina
  • 1 lovorov list
  • ulje i sol

Priprema:


Na zagrijanom ulju popržiti sitno isjeckani luk, mrkvu i celer narezane na kolutiće. Ribu očistiti. oprati i posušiti. Razrezati je na krupnije komade, dodati povrću i popržiti. Dodati lovorov list, papar i posoliti. Oguljenu rajčicu narezati na tanke kriške i dodati ribi. (Ako se želi pikantnija riblja čorba, dodati jednu sitno narezanu ljutu papričicu.) Pirjatii desetak minuta, potom dodati mljevenu papriku. Zaliti vodom i kuhati još dvadesetak minuta. Pri kraju uliti vino, prokuhati nekoliko minuta i skinuti s vatre. Umiješati vrhnje i posipati sitno isjeckanim peršinom.