Pages

Odrezak slavonskih lola

 Slavonska kuhinja

Sastojci:

  • 0,16 kg svinjetine ili teletine
  • 0,02 kg kiselih krastavaca
  • 0,02 kg sira trapista
  • 0,03 kg šunkerice ili suhog vrata
  • kajgana od 1 jaja
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • sol
  • brašno
  • vegeta
  • prezle
  • ulje
  • 1 jaje
  • 0,25 kg miješana priloga od povrća


Priprema:
  • Odreske potučemo i posolimo, a žilice isiječemo. 
  • Sir, šunku ili vrat i krastavce narežemo na ploške. 
  • Ispečemo kajganu i narežemo je. 
  • Na odrezak stavimo plošku kajgane, plošku šunke, plošku sira, plošku kiselog krastavca, i uvrstimo čačkalicom. 
  • Paniramo u oštrom brašnu, jajima i prezlima i pohamo u dubokoj masnoći. 
  • Ispohano meso stavimo u veliku tavu, u kojoj smo pripremili umak od vrhnja za kuhanje i malo vegete. 
  • Pustimo da sve zajedno malo prokuha, a pritom meso preokrećemo i prelijevamo umakom. 
  • Serviramo s prilogom od miješanog povrća.