Sastojci:
- 0,16 kg svinjetine ili teletine
- 0,02 kg kiselih krastavaca
- 0,02 kg sira trapista
- 0,03 kg šunkerice ili suhog vrata
- kajgana od 1 jaja
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- sol
- brašno
- vegeta
- prezle
- ulje
- 1 jaje
- 0,25 kg miješana priloga od povrća
Priprema:
- Odreske potučemo i posolimo, a žilice isiječemo.
- Sir, šunku ili vrat i krastavce narežemo na ploške.
- Ispečemo kajganu i narežemo je.
- Na odrezak stavimo plošku kajgane, plošku šunke, plošku sira, plošku kiselog krastavca, i uvrstimo čačkalicom.
- Paniramo u oštrom brašnu, jajima i prezlima i pohamo u dubokoj masnoći.
- Ispohano meso stavimo u veliku tavu, u kojoj smo pripremili umak od vrhnja za kuhanje i malo vegete.
- Pustimo da sve zajedno malo prokuha, a pritom meso preokrećemo i prelijevamo umakom.
- Serviramo s prilogom od miješanog povrća.