Kupus narežite na rezance, posolite ga i pustite da stoji pola sata.
Stavite zatim u lonac i žlicu masti i na vruću mast dodajte istisnut
kupus, pa ga pirjajte na umjerenoj vatri. Očistite i narežite rajčice i
dodajte ih kupusu. Od vremena do vremena dolijte malo vode i češće
promiješajte kupus.
U međuvremenu napravite zapršku od 1 žlice masti i umiješajte je u kupus. U zapršku dodajte crvene paprike. Poslije toga zdrobite kocke šećera, pa i to umiješajte u varivo
U međuvremenu napravite zapršku od 1 žlice masti i umiješajte je u kupus. U zapršku dodajte crvene paprike. Poslije toga zdrobite kocke šećera, pa i to umiješajte u varivo
Sastojci:
- 1 kg slatkog kupusa u glavi
- 2 žlice masti
- 1 žlica brašna
- 2 veće rajčice
- 2 do 3 kocke šećera
- malo crvene slatke paprike
- sol